Het is altijd erg lastig een goede bewakingscamera kiezen. Want je hebt er heel veel verschillende en als je erop gaat zoeken komen er zoveel termen naar voren die maar
weinig mensen begrijpen. Ook is het bij elk huis wel verschillend wat voor bewakingscamera er het best pas. Hier gaan wij proberen om alles wat beter voor u uit te leggen zodat
de keuze makkelijker gemaakt kan worden.

Waar gaat u camerabewaking voor inzetten

Dit is een van de eerste dingen die we vragen aan de kopers van een camera. Omdat er zoveel verschillende opties zijn is het een moeilijk te beantwoorde vraag maar er zijn wel een aantal andere vragen die samen tot de hoofdvraag kunnen komen.

Hoeveel camera’s?

Dit is belangrijk voor het opname apparaat waar de camera’s aan worden aangesloten. Die recorders hebben 4,8,16 of 32 aansluitingen dus het is belangrijk om te weten hoeveel u er wilt.

Waar komen de camera’s?

Komen de camera’s binnen of buiten te hangen daar zit ook een groot verschil in met welke u nodig heeft. Een camera voor binnen hoeft bijvoorbeeld niet waterdicht te zijn maar moet wel weer moeilijker te saboteren te zijn omdat die natuurlijk een stuk lager hangt.

Bereik van de camera

Dit is ook belangrijk want wilt u een stuk verder kunnen kijken waardoor de kwaliteit wat minder kan worden. Of wilt u juist dichtbij kijken bij de voordeur bijvoorbeeld maar waarop wel gewoon het gezicht duidelijk gezien kan worden.

Soorten bewakingscamera’s

Er zijn een hoop verschillende soorten bewakingscamera’s. Elke heeft zijn voor en nadelen en passen bij een bepaalde situatie.

Bullet camera

De bullet camera is een langwerpige camera die niet open gemaakt kan worden. Hij is waterdicht en hebben vaak een hoger bereik en sterkere infrarood leds dan andere camera’s. Ideaal dus voor buiten als er ver bereik nodig is.

Dome camera

Een dome camera zit achter een slagvaste koepel. De camera is hierdoor nauwelijks te zien waardoor die zeer discreet is ook kan je niet zien waar die op dat moment op gericht is. De dome camera is vandaal bestendig en zeer compact ideaal voor binnen of voor bij een ingang.

Turrent camera

Een turrent camera wordt ook wel de eyebol camera genoemd deze brengt het beste van de afgelopen twee camera’s samen en is ook het meest verkochte model. Hij is in elke hoek plaatsbaar net als de bullet camera maar is ook vandaalbestendig en zeer compact net als de dome camera.

Een goede bewakingscamera kiezen is dus ook erg lastig want voor bijna elke situatie past er wel een andere beter bij. Wij begrijpen dus dat dat erg lastig is maar mocht u vragen hebben kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij geven gratis advies op locatie en maken daarbij een vrijblijvende offerte zodat u een idee krijgt wat het best bij uw huis of bedrijf zal passen.