Dahua heeft een nieuwe reeks PTZ-domes gelanceerd.

De nieuwe reeks PTZ dome camera’s hebben een klein formaat en lichtgewicht structuur en hebben een optische resolutie variërend van 25 tot 45 keer de optische zoom en resoluties, variërend van 2MP tot 4K. Ze zijn geschikt voor kleine en middelgrote installaties en kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan AI-toepassingen.

Onzichtbare lens
Het nieuwe WizSense PTZ- camera systeem maakt gebruik van een volledig zwarte en sferische lens die bijna onzichtbaar is voor het menselijk oog vanaf 15 meter afstand. Dit voorkomt dat verdachte personen de bewakingscamera’s kunnen zien op afstand en ontwijken.

Geluidsarm
Het mooie aan deze camera ook is dat wanneer de PTZ-camera draait, maakt de Dahua SD5A WizSense PTZ-camera systeem gebruik van een speciale motor die het geluid van de camera aanzienlijk vermindert en dat zorgt er voor dat de camera minder opvalt. Dit ontwerp biedt een ongevoelige en ongestoorde bewaking, waardoor het geschikt is voor stille plaatsen als bibliotheken, musea, galerijen, enz. Het is dus ideaal dat dit model weinig geluid maakt want dat scheelt, op plekken waar het zo stil mogelijk moet zijn kan deze camera hangen.

AI-gestuurde functies
Net als andere Dahua WizSense -producten is de SD5A WizSense PTZ-camera systeem uitgerust met een onafhankelijke AI-chip om gebruikers te voorzien van verbeterde intelligente functies.

De Perimeterbeveiliging functie is zeer handig, gebruikers kunnen een aantal regels instellen voor mensen, voertuigen en objecten, die kunnen helpen bij het detecteren of buitenstaanders proberen een voor hun verboden gebied te betreden .De AI-tracking is een functie die brengt de camera naar een nog hogere level, de hoge nauwkeurigheid en flexibele tracking voor verschillende scenario’s.